Пет илюзии за предприемачеството

предприемачество   Освен да предлагаме счетоводни услуги , в счетоводна къща Минчев Консултинг Груп се стремим да помагаме на младите предприемачи в град Варна и региона, защото вярваме, че младите хора притежават енергията да променят света към добро. Съществуват доста митове, лъжи и илюзии относно предприемачеството. Ето петте най-разпространени илюзии свързани с предприемачеството, които нашата счетоводна къща е срещала:

Илюзия 1: Предприемачите правят всичко само и единствено за пари. 

Повечето хора смятат, че предприемачите работят само и единствено за пари. Факт е че много от предприемачите са започнали собствен бизнес, защото са били притиснати от липсата на достатъчно средства. Но също така е факт, че за успешните предприемачи парите не са всичко. Истински успешните предприемачи са заредени със страст и емоции, а парите са само едно от средствата за постигане на крайната им цел.

Илюзия 2: Аз ще печеля, а Ти ще губиш. 

За жалост доста хора си мислят, че успехът на един е за смекта на друг. Въпреки, че това е основен прицнип в теорията и в дебелите книги по икононимка не винаги нещата се случват по този начин. За радост в наши дни предприемачеството създава продукти и услуги, които откриват решения на проблеми и генерират ситуации тип „win-win”, в които и двете страни са печеливши и остават доволни.

Илюзия 3: Ако поемете по-голям риск, ще имате по-голяма печалба.

Звучи доста закономерно. По-голям риск, по-голяма печалба. Повчето млади предприемачи лесно възъприемат това твърдение като закон. Зависимостта между поетия риск и очакваната печалба е сложна и за жалост не може да се обясни с едно просто изречение. Важно е да се анализира както риска така и възможността за печалба. И чак след това да се измери отнешението между двете и да се съпостави с алтернативен избор.

Илюзия 4: Всеки човек със собствен бизнес забогатява бързо. 

Живеем във времена на високи технологии. Около нас има не един и два примера на предприемачи, които стават милионери или милиардери за броени години. Всичко това създава усещането, че нещата изглеждат така все едно всеки предприемач прави бързи пари. Както се оказва в повечето ситуации нищо не е толкова лесно колкото изглежда.

Илюзия 5: Имаш добра бизнес идея – всичко е готово.

Може би това е илюзията, в която има най-много истина в сравнение с останалите четири, които изброихме. Ако нямате добра бизнес идея, няма как да стартирате успешен бизнес. Но е добре да знаете, че бизнес идеите и плановете са само началото, и за да успеете, ще ви трябва много търпение, постоянство и работа докато извървите дългия път към успеха.

 Независимо дали търсите счетоводни услуги във Варна или просто сте млади предприемачи и още се чудите дали да стартирате собствен бизнес, но все още имате въпроси, на които не можете да откриете отговора, можете да ни намерите и да свържете с нас, за да получите безплатна консултация от нашата счетоводна къща.